Stopniščne ograje

Stopniščne ograje v stanovanjih hišah ali poslovnih prostorih niso več samo zaradi varnosti, vendar so čedalje bolj pomembne tudi zaradi estetskega videza in vsesplošnega vtisa, ki ga ustvarjajo. Seveda je varnost pomembna, a zakaj ne bi prijetnega združili s koristnim in se pred gosti pohvalili s stopniščno ograjo, ki bo vsem jemala dih?

Da boste dosegli čim boljši rezultat, se morate najprej odločiti, kateri tip stopniščne ograje izbrati: je to lesena ograja, inox ali aluminijasta, morda PVC ali steklena ograja? Vsaka izmed njih ima svoje dobre in slabe lastnosti, na končno odločitev pa največkrat vpliva naše finančno stanje.

Inoks ali nerjaveče jeklo je izjemno priljubljeno zaradi njegovega izjemno preprostega vzdrževanja in dolge življenjske dobe. Čeprav so stopniščne ograje, ki so narejene iz inoks jekla v povprečju nekoliko dražje od ostalih, je tudi življenjska doba in odpornost veliko višja glede na druge ograje. Hladen videz železa lahko kombinirate z lesenimi detajli in tako dosežete sodoben videz, miks med hladno in toplo kombinacijo.

Tako kot inoks ograje so tudi stopniščne ograje, narejene iz aluminija, zelo trpežne, enostavne za vzdrževanje in imajo pred sabo dolgo življenjsko dobo. Aluminijaste ograje dajejo hiši eleganten videz in futurističen izgled, zato so primerne predvsem za tiste, ki imate stanovanje drzno opremljeno in se ne bojite izzivati dalje. Če se sprašujete, kakšna je razlika med aluminijasto in inox ograjo, vam lahko povemo, da so slednje za dobrih 20% cenejše od aluminijastih, poleg tega pa je nekaj bistvenih razlik med njima predvsem v obdelavi in montaži.

Lesene ograje so seveda klasične in možno jih je umestiti v čisto vsak dom. Kljub temu, da je les izjemno lep naraven material, ne pozabite, da mu je potrebno nameniti kar nekaj pozornosti kar se tiče nege in rednega vzdrževanja, če seveda želite, da bo čim dlje časa ohranil svoj prvotni videz.

Seveda se lahko odločite tudi za bolj robustne stopnišče ograje, ki so zidane, če pa si lahko privoščite nekaj več prestiža, si naročite kovano stopniščno ograjo, ki je v večini primerov narejena po meri, zato vam jo lahko mojster ustvari popolnoma po vašem okusi in verjemite, da bo taka ograja ohranjala pridih elegance še leta po njeni izdelavi.

Nenazadnje pa je vedno tako, da je denar tisti, ki ima zadnjo besedo. Preden se odločite za nakup in montažo stopniščne ograje, izberite na kup ponudbe različnih mojstrov. Presenečeni boste, kako se lahko cene med seboj razlikujejo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *