Spoštovanje do taksistov in pravila obnašanja

Ste kdaj najeli taksi in ste bili presenečeni koliko ste ob koncu vožnje plačali, ampak ste plačali, ker vas je taksi zapeljal. V tem članku si lahko preberite nekaj stvari, ki vas bodo obvarovale pred prevelikim računom, in nekaj o obnašanju v taksiju.

Po zakonu je določeno, da taksisti začetne tarife ne smejo zaračunati več kot 2€ in vseh poslednjih kilometrov ne smejo zaračunati po več kot 1,5€ na kilometer. Poleg tega pa vam ne smejo zaračunati nikakršne dodatne prtljage. Ampak se ne čudite, če bo taksist na vas jezno gledal, saj se morate v njegovem avtomobilu, pa tudi če ste stranka in boste storitev plačali, obnašati.

Ne glede na to da boste prevoz plačali v avtomobilu ne pozabite na vašo oliko. Ne spreminjajte postaj v avtomobilu saj ni vaš in ste zgolj le stranka, ne odpirajte oken v avtomobilu brez vprašanja, oziroma dokler vam taksist ne poda dovoljenja. Če tudi bi radi kadili v avtomobilu, vas ima voznik pravico odstraniti iz avtomobila, saj je po zakonu napisano, da je kajenje v taksi vozilih prepovedano. Če zunaj pada dež in imate dežnik ga položite na mesto kjer ne bo pomočil sedežev, ali armaturne plošče, saj bo voznik moral za vam pospravljati in ne vi, postavite se v kožo taksista. Vam bi bilo všeč da bi vam nekdo umazal avto? Tudi če bi nekdo imel možnost da tega ne naredi, ampak iz malomarnosti vam naredi delo. Ne storite nekaj drugemu, če ne želite, da nekdo to stori vam. Ne sklicujte se na to, da je to njegovo delo, saj njegovo delo ni biti čistilka avtomobila ampak avto prevoznik ki vas pripelje od točke A do točke B. Taksist ima tudi vso pravico vas zavrniti, če se mu dozdeva, da lahko povzročite kakršno koli škodo oziroma ste vinjeni. Zakon mu omogoča, da vas zavrne. Taxi Ljubljana prevozniki vas bodo čakali na vsakem mestu, in če vam taksist ne izda računa mu tega prevoza niste dolžni plačati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *