Poceni kartuše- ali so kvalitetne?

Na našem trgu je kar precej ponudnikov, ki imajo takšne in drugačne poceni kartuše za naš tiskalnik. Veliko je kakovostnih in manj kakovostnih, cenejših in dražjih kartuš. Manj kakovostne in cenejše kartuše nam bodo vzele precej denarja in precej časa, saj se hitro porabijo in jih je neprestano potrebno menjati, pri tem pa gre tudi denar, saj so kartuše in tonerji kar precej dragi. Najboljše je, da izberemo čim bolj kakovostne kartuše, ki bodo imele daljšo dobo in jih nebo potrebno kar naprej menjati in bomo s tem privarčevali tudi nekaj denarja.

Razlika med kartušo in tonerji

Razlika med tonerji in kartušami skoraj ni tako drastična. Toner kartuša je namenjena za laserske tiskalnike in je polnjena s prahom. Deluje na podlagi prahu, ki se zapeče na papir s pomočjo laserja in je namenjen za večje količine tiskanja slik in besedila. V podjetju so tonerji veliko bolj popularni kot navadne kartuše, saj kvaliteta tiska zaradi hitrosti ne upada. Kartuša ni namenjena za hitro in profesionalno tiskanje, ker je manjša različica tonerja in poleg vsega vsebuje tudi manj barve. Dobra lastnost kartuše je le ta, da jo lahko polnimo, kar toner kartuše ne moremo in s tem prihranimo denar in omogočimo več tiskanja. Velikokrat ljudje radi pomešajo te razlike, ki pa so velikokrat zelo pomembne.

Kartuše so manjše kot tonerji

Tonerji so veliko manjši kot kartuše, kar pa slabšajo kvalitete natisnjenih slik pri brizganju. Zelo pomembno je da poznate kaj je toner in kaj kartuša, da veste kaj kupiti in kakšen tiskalnik je namenjen za vas in vašo uporabo. Zelo veliko proizvajalcev na trgu uporabljajo tako kartuše, kot tudi tonerje in so z njimi zelo zadovoljni. Vsak nakup je odvisen kako hitro rabite imeti svoje izdelke natisnjene in kakšne kvalitete morajo biti. Ko veste vse to, pa se na podlagi tega odločite kateri tiskalnik je najprimernejši za vaše delo in uporabo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *