Pnevmatsko dvigalo za industrijo

Ne le avtomehaniki in vsi tisti, ki delajo v avtomobilskih delavnicah, temveč tudi vulkanizerji pri svojem delu potrebujejo pnevmatsko dvigalo, brez katerega pač ne gre. To je osnovni pripomoček za njihovo delo, saj le tako lahko dostopajo do tistega dela avtomobila, ki ga morajo popraviti oziroma zmenjati. Takšne vrste dvigalo pa se pogosto uporablja tudi v industriji, a mora imeti za to seveda veliko večjo nosilnost kot dvigalo, ki se uporablja v avtomehanični ali vulkanizerski delavnci.

Vsekakor je zelo pomembno, kakšno nosilnost ima pnevmatsko dvigalo ter kakšna je njegova najvišja dvižna višina. To sta najpomembnejša podatka, ki ju potrebujete pri izbiri dvigala, seveda pa so poleg teh dveh osnovnih karakteristik pomembne tudi druge, katerih pomembnost se razlikuje glede na to, zakaj boste dvigalo uporabljali.
Nekatera dvigala lahko dvignejo tudi 100 ton! Takšna dvigala se uporabljajo za delo v industriji oziroma v ladjedelnicah, rudnikih, rafinerijah in drugih obratih, kjer je pomembno hitro in učinkovito dviganje velike teže. V vseh teh obratih se največkrat uporabljajo pnevmatska dvigala, ki delujejo z verižnim mehanizmom, saj na tak način lahko hitro in enostavno dvignejo zelo veliko težo.

Pnevmatsko dvigalo za uporabo v industriji je seveda bolj glasno od tistih dvigal, ki se uporabljajo v avtomehaničnih in vulkanizerskih delavnicah, a to še ne pomeni, da mora biti njegova uporaba zelo hrupna, saj proizvajalci pazijo tudi na to, da dvigala delujejo čim tišje. Za uporabo v industriji je pogosto pomembno tudi to, da je veriga, s pomočjo katere pnevmatsko dvigalo deluje, odporna na korozijo, ter da je celoten mehanizem oziroma dvigalo v celoti čim bolj robustno narejeno.

Pred samim nakupom takšnega dvigala dobro premislite, kaj potrebujete in za kakšen namen boste dvigalo uporabljali. Pred izbiro se posvetujte z nekom, ki ima na tem področju veliko izkušenj oziroma takšno dvigalo tudi sam uporablja. Obrnite se na specializirano trgovino z orodjem, kjer vam bodo z veseljem pomagali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *