Pisarniški in konferenčni stoli

Na trgu je na voljo veliko različnih tipov stolov, v tem članku pa bom govoril o pisarniških in pa konferenčnih stolih, saj sta oba tipa stolov med seboj tesno povezana čeprav si nista ravno podobna. Konferenčni stoli so namreč precej bolj preprosti in precej cenejši kot pisarniški.

Pisarniški stoli so namenjeni daljšemu sedenju med delavnikom v podjetju ali pa doma. Njihova naloga je zagotavljati hrbtenici pravilno oporo in s tem preprečevati utrujenost hrbtenici, z pravilno podporo pa tudi poškodbe na dolgi rok ob nepravilnem sedenju. Cene pisarniških stolov so lahko zelo nizke, za tak stol lahko odštejete tudi manj kot 50€ vendar vam zagotavljam, da vam bo sedenje na takem stolu skrajno neudobno.Stol na katerem presedite več ur naenkrat naj bi hrbtenici zagotavljal pravilno oporo. Če je sedenje nepravilno lahko to ob dolgotrajnem ponavljanju privede do trajnih deformacij, ki vam sprva ne bodo povzročale težav, ko boste starejši pa vam to lahko hodi narobe. Cene bolj kvalitetnih pisarniških stolov se začenjajo nad 100€, segajo pa lahko tudi do več 1000€, seveda je med temi modeli kar precejšnja razlika, če pa ste še vedno v dvomih o mojih trditvah in uporabljate običajen stol, vam svetujem, da se zapeljete do najbližje trgovine in preizkusite kak kvaliteten stol. Višji kot je cenovni rang stola, več nastavitev bo omogočenih. Tako imajo kvalitetni pisarniški stoli nastavljiva sedala, naslonjala za roke, naslonjala za hrbet in še marsikaj.

Pa namenimo še nekaj besed konferenčnim stolom, ti so za razliko od pisarniških stolov namenjeni sedenju za krajši čas. Uporabljajo se na raznih predstavitvah in prireditvah, njihova prednost pa je hitra namestitev in hitro pospravljanje. Konferenčni stoli so oblikovani tako, da jih lahko pospravimo eden na drugega in prav tako hitro postavimo. Izvrstni so za različne javne prireditve, odlikuje pa jih tudi prostorska ekonomičnost, saj jih lahko na majhen prostor postavimo kar veliko. Cenovni rangi konferenčnih stolov so nizki, velikokrat pa ob nakupu večje količine dobite tudi popust na posamezen kos. Ti stoli so čeprav, niso primerni za dolgotrajno večurno sedenje še vedno udobni. Konferenčni stoli so definitivno prava izbira za vse prireditve v notranjih ali zunanjih prostorih, lahko jih kupite ali pa celo najamete.

V Sloveniji je izbira omenjenih dveh tipov stolov kar velika zato pri izbiranju ponudnika ne boste imeli težav. Ergoles je eno izmed večjih podjetjih in v njihovem razstavnem salonu v Ljubljani si lahko ogledate vse modele in tipe stolov, ki jih ponujajo. Tam boste našli tudi druge tipe stolov poleg konferenčnih in pisarniških, saj vam v Ergolesu nudijo tudi barske stole, fotelje, pohištvo in še marsikaj drugega, njihove izdelke pa si lahko ogledate tudi na spletu. Če ustanavljate podjetje boste definitivno potrebovali oba tipa stolov, pisarniške stole za pisarne, konferenčne stole pa za sobe kjer boste imeli sestanke z delavci ali bodočimi strankami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *