Kondomi kot zaščita pred zanositvijo in spolnimi boleznimi

Dandanes je izjemno veliko različnih spolnih bolezni, ki se jim želimo izogniti. Ravno tako je zelo veliko nezaželenih zanositev zaradi katerih se nekatere ženske odločijo tudi za skrajno rešitev, kot je splav. Vendar, zakaj bi morali vse te težave prestajati, če pa za to obstaja preventivna rešitev? Kondom je ena izmed najbolj razširjenih rešitev za preprečitev nosečnost in večina spolnih bolezni. S kondomom preprečimo izlitje semenske tekočine ter neposreden stik s kožo oziroma sluznico. Kondom je, strokovno povedano, mehansko kontracepcijsko sredstvo. Uporabljajo ga moški, ki si ga med erekcijo nadanejo na spolovilo. S tem se prepreči direkten stik z nožnico ter izlitje semenske tekočine v žensko telo. Slednja ostane v kondomu, ki ga po uporabi preprosto zavržemo. Kondom vam učinkovito ščiti pred raznimi boleznimi, kot je gonoreja, sifilis ali HIV.

Ali so kondomi škodljivi?

Kondomi so popolnoma varni za uporabo. Seveda morajo ustrezati standardom varnosti, preden jih lahko prodajalne sprejmejo v prodajo. Vseeno bodite o zanesljivosti kondoma prepričani ter naredite vse pravilne postopke, da kondom slučajno ne poči. Sama uporaba kondoma nima stranskih učinkov in je hkrati s pravilno uporabo zelo zanesljivo kontracepcijsko sredstvo.

Kondomi so narejeni iz lateksa ali poliuretana. Zadnje čase pa se na trgu pojavlja vse več vrst kondomov, ki so takšnih in rugačnih velikosti ter seveda oblik. Sedaj je vse prepuščeno vam in vaši kreativnosti v postelji. Nekateri kondomi dandanes so različnih barv kot tudi okusov. Povprečna velikost kondoma je 190 mm dolžine, obsega 52mm in širine 0,07mm. Tako nudijo kar največje užitke med samim spolnim odnosom.

Ženski kondomi

Zadnja leta so se na tržišču pričeli pojavljati tudi ženski kondomi, ki so na voljo vse od leta 1992. Sicer so veliko manj priljubljeni kot moški, vendar pa se vse več ljudi zaveda prednosti tudi takšnega načina kontracepcije. V dolžino merijo petnajst centimetrov in učinkovito preprečujejo spolne bolezni. Ženski kondom se lahko v nožnico vstavi tudi do osem ur pred spolnim odnosom, zato predstavlja spontanost. Seveda pa so ženski kondomi precej dražji, poleg vsega pa nudijo neprijeten zvok ter težko vstavljanje, nošenje in odstranjevanje. Še vedno so najbolj uporabni moški kondomi, ki so ravno tako najbolj razširjeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *