Karate za otroke

Razmišljate o tem, da bi si želeli, da bi vaš otrok obiskoval kakšno športno prostočasno dejavnost, vendar nočete, da bi imel vse popoldneve zapolnjene s treningi? Potem izberite karate za otroke, ki je prilagojen malim nadobudnežem, hkrati pa bodo na ta način pridobili tudi nekatere pomembne vrednote, kot je na primer spoštovanje.

Karate je namreč veliko več kot le šport ali le borilna veščina. Je življenjska filozofija, ki uči spoštovanje in druge pomembne vrednote, ki posamezniku pomagajo, da se lažje znajde v svetu, je bolj samozavesten in tudi bolj umirjen. Nauči se obvladovati svoje telo in um skozi gibanje in druge tehnike te azijske veščine.

Vse te pozitivne lastnosti, ki jih prinaša karate za otroke, so točno tisto, zaradi česar jih starši vpisujejo na tečaj te borilne veščine. Pole tega pa otroci enostavno obožujejo karate! Če treniraš to veščino, postaneš namreč glavni frajer na šoli in vzbujaš spoštovanje pri sošolcih. To je še posebej pomembno pri tistih otrocih, ki so po naravi bolj zadržani, nimajo pravih prijateljev med sošolci in podobno – z rednimi treningi karateja bodo pridobili na samozavesti, zaradi česar bodo drugače komunicirali tudi z okolico.

Karate za otroke sicer zahteva določeno zbranost in disciplino, a je prilagojen tako, da otroci na treningu uživajo in treninge tudi radi obiskujejo. Sčasoma pa skozi zabavne vaje urijo tudi zbranost in postajajo bolj disciplinirani, kar se velikokrat pozna tudi na drugih področjih njihovega življenja – na primer pri vedenju v šoli ali opravljanju domačih nalog ter učenju.

V kolikor bi želeli, da vaš otrok trenira karate, mu predstavite to veščino in ga skušajte navdušiti nad idejo, da bi se udeležil prve ure treninga ter nato videl, ali mu karate za otroke sploh ustreza. Večina otrok je navdušenih, starši pa so tisti, katerih naloga je, da otroke spodbujajo, da pri treningih vztrajajo še naprej.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *