Hujšanje z zelenim čajem

če se želite pred poletjem znebiti odvečnim kilogramom, imate na voljo kar nekaj različnih metod, a še vedno velja, da nebo šlo brez zdrave prehrane z nekaj manj kalorijami ter brez gibanja, ki bo poskrbelo za spremembo uskladiščene telesne maščobe v energijo. Poleg tega pa si lahko pomagate še z različnimi drugimi metodami, na primer z raznimi kremami za hujšanje in odpravljanje celulita, s prehranskimi dodatki ki obljubljajo »burn« učinek oziroma pospešeno izgorevanje maščob, ter z napitki, ki spodbujajo telesni metabolizem. Med temi je vsekakor najbolj znan Chaizen.si zeleni čaj, za katerega že dolgo vemo, da ima kar nekaj zdravih učinkov.

Zakaj je hujšanje z zelenim čajem tako uspešno?
Zeleni čaj seveda ni nadomestek prehrane, je pa odličen dodatek, če bi radi pospešili svojo prebavo in metabolizem, poskrbeli za razstrupljanje in poživitev telesa, hkrati pa se zaščitili tudi s pomočjo antioksidantov, ki jih vsebuje čaj. Hujšanje z zelenim čajem je tako veliko hitrejše kot hujšanje, pri katerem poleg diete pijemo zgolj vodo – res je, da je ta vir življenja in jo naše telo še kako potrebuje, a če z njo poparimo čajne lističe, jo še dodatno obogatimo z zdravimi substancami, ki naše telo stimulirajo k boljšemu delovanju. Dokazano je namreč,da zeleni čaj dejansko vpliva na delovanje telesnih celic.

Da je hujšanje z zelenim čajem uspešno pričajo izkušnje mnogih ljudi, ki so takšno vrsto hujšanja že preizkusili. Odločili so se za bolj zdravo prehrano z veliko vlakninami (in manj kalorijami,), poskrbeli za redno telesno vadbo, hkrati pa nezdrave napitke zamenjali z uživanjem zelenega čaja, in rezultati so bili opazni veliko hitreje, kot so pričakovali. Nekateri med njimi pa so tudi priznali, da je hujšanje z zelenim čajem precej enostavno, saj se na okus hitro navadiš in ti je tako veliko precej bolj prijetno spiti skodelico čaja, kot pa kozarec vode, ki je žal brez okusa in tako marsikomu sploh ne tekne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *