Gumijasti tepihi za avto

Gumijasti tepihi za avto

Imate radi lep, čist in dobro ohranjen avtomobil? Potem je potrebno poskrbeti za preventivo in zaščititi pred umazanijo, vremenskimi vplivi in še marsičem tako njegovo zunanjost kot notranjost. Za dobro ohranjeno notranjost lahko poskrbite na več načinov, zagotovo pa se najbolj priporočajo gumijasti tepihi za avto – ti zaščitijo tla avtomobila, ki so najbolj obremenjena z umazanijo in običajno eden najbolj zanesljivih pokazateljev, kako dobro lastnik skrbi za svoj avto. Če boste avtomobil potem, ko ga boste hoteli prodati, ponudili v prodajo trgovcu, lahko verjamete, da bo dobro pogledal tudi to, kakšna so tla v avtomobilu in si tako ustvaril mnenje o tem, kakšno je bilo vzdrževanje.

Tipski gumijasti tepihi za avto

Gumijaste tepihe lahko naročite hkrati z novim avtomobilom. V tem primeru boste imeli res original, ki ga bo krasila morebiti celo oznaka blagovne znamke oziroma logotip avtomobila, vendar pa boste za to tudi kar precej plačali. Druga možnost so tipski gumijasti tepihi za avto. Te si izberete glede na znamko in model vašega avtomobila, tako da se notranjosti povsem prilegajo. Tipske gumijaste tepihe izdelujejo najbolj priznani proizvajalci – običajno isti kot izdelujejo originalne tepihe, le da modeli tipskih tepihov v prosti prodaji ne nosijo značke blagovne znamke, zaradi česar so lahko tudi precej cenejši.

Zakaj gumijasti tepihi?

Gumijasti tepihi zaščitijo notranjost avtomobila pred:

  • mokroto in vlago
  • snegom
  • soljo
  • blatom
  • smolo
  • listjem, prstjo, žuželkami
  • žvečilkami
  • odrgninami zaradi visokih pet
  • odrgninami zaradi pogoste uporabe

Kako operemo avtomobilske gumijaste tepihe?

Gumijasti tepihi za avto so praktični zato, ker omogočajo enostavno čiščenje. Lahko jih imamo v avtomobilu in preprosto posesamo nesnago z njih s sesalnikom, prav tako pa jih lahko vzamemo iz avtomobila, ne da bi pri tem umazanijo stresli po avtu. Zunaj jih stresemo, posesamo ali operemo. Pri pranju lahko uporabljamo tudi čistila, ki so primerna za gumo.
Kaj pa čiščenje z visokotlačnim čistilnikom? Seveda, tudi tega lahko uporabite povsem brez skrbi. Kakovostni gumijasti tepihi za avto zdržijo marsikaj in so, preden gredo v prodajo, tudi testirani – za vsak model se vedno prepričajo, da bo kos svoji nalogi, torej da bo nudil dovolj zaščite pred umazanijo, in bil hkrati dovolj trpežen. Če kupite cenene gumi tepihe, ki so tanki in iz slabim materialov, pa je treba biti nekoliko bolj pozoren – nekateri hitro napokajo, preperijo, pričnejo postajati lisasti oziroma izgubljajo barvo, poleg tega pa oddajajo še neprijeten vonj. Takšnih gumi tepihov se raje ognite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *