Funkcije miz za dnevno sobo

Dnevna soba je nadvse primeren prostor tudi za druženje z vašimi najbližjimi in prijatelji. V ta namen v take prostore postavljamo ne samo večje sedežne garniture, temveč tudi mize za dnevno sobo. Te so lahko različno velike, namenjene pa so marsičemu. V nadaljevanju si bomo pogledali nekaj najbolj primernih izbir, ki bi bile lahko primerne tudi za vas.

Kavna ali klubska mizica

Med mize za dnevno sobo sodi tudi kavna ali klubska mizica. Ta se ponaša s številnimi funkcijami. Lahko predstavlja mesto, kjer se naši otroci igrajo, lahko je to kotiček, kjer v miru spijemo kak kozarec dobre pijače, lahko pa predstavlja središče, okrog katerega se zberemo, ko se želimo o nečem v miru pogovoriti.

Kavna oziroma klubska mizica je lahko narejena iz številnih materialov. Med najbolj priljubljenimi so mizice, ki so narejene iz stekla, kovin in marmorja. Vse pogosteje pa na domovih opazimo tudi posebne mizice, ki so narejene iz umetnih mas s sijajem ali mat zaključkom. Vračajo se tudi številni privlačni retro elementi ter grafični vzorci vseh vrst.

Formalne ali tradicionalne mize za dnevno sobo

Za tako vrsto mize je značilno, da ima lahko posebne ornamentne detajle, kot so na primer zavite noge, okrašeno zgornjo površino, rezbarske dodatke ter podobno. Take mize so pogosto narejene iz masivnega lesa.

Prehodne mize

Prehodno pohištvo se umešča med tradicionalnega in modernega. Na pogled take mize ponavadi ne izgledajo prav nič posebnega, vidi pa se njihova večja funkcionalnost. Take mize za dnevno sobo lahko kombiniramo z večino notranjih stilov.

Sodobne mize

Ljudje zelo pogosto mešajo pojem moderno in sodobno. Sodobne mize so tiste mize, ki so priljubljene v danem trenutku in v prostore vnašajo močne poudarke. Najbolj priljubljena kombinacija sodobnih miz so mize, ki imajo stekleno zgornjo ploskev in kovinsko ali leseno podnožje.

Ne glede na to, za kakšne mize za dnevno sobo se boste odločili, pa je bistveno, da bodo za vas priročne in da se boste ob njih odlično počutili v družbi oseb, ki jih imate najraje. Za več pa kontaktirajte vam bližnje mizarstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *