Essentiq – naravna kozmetika, ki res deluje

Če želite svoji koži najbolje, je naravna kozmetika zagotovo prava izbira za njeno vsakodnevno nego! Naša koža je namreč vsak dan izpostavljena sto in enemu dejavniku, mrazu, vročini, vlagi, suhemu zraku, sončnim žarkom, mikrobom, drobcem umazanije in prahu, pa tudi stresu. Zaradi tega ji kakšna mastna in težka krema, ki še dodatno zapre pore in jih obremeni, prav nič ne koristi, prav tako pa ji ne koristijo različne umetne dišave v kozmetičnih izdelkih, ki jo lahko po nepotrebnem razdražijo.

Če se temu želimo izogniti, je treba vsekakor izbrati ustrezne izdelke za nego kože ter paziti na to, katere sestavine vsebujejo. Nekatere sestavine, ki jih najdemo v konvencionalnih kozmetičnih izdelkih, namreč naši koži prav nič ne koristijo. Naša koža namreč potrebuje skrbno nego z zanjo koristnimi sestavinami in prav zato je naravna kozmetika najboljša rešitev zanjo. V njej namreč ni ničesar, kar bi dražilo kožo ali jo po nepotrebnem obremenjevalo, kot to velja za konvencionalne kozmetične izdelke. Različni rastlinski izvlečki namreč vsebujejo čudovite učinkovine, ki so popolnoma naravne, zaradi česar blagodejno vplivajo na kožo in ji nadvse koristijo.

Prav to je tudi skrivnost kozmetične znamke Essentiq, ki vsebuje samo preverjene organske sestavine oziroma kar več kot 90 % popolnoma naravnih sestavin. Zaradi tega je to res naravna kozmetika, ki pa je zasnovana zelo skrbno in premišljeno, zato so vse učinkovine v njej natančno odmerjene in preverjene, tako, da kar se da dobro vplivajo na vašo kožo.

Zavedati se morate, da če imate težavno ali občutljivo kožo, ki je po možnosti nagnjena še k aknam, bo zagotovo trajalo nekaj časa, da ji z ustrezno nego spet povrnete naravno ravnovesje, ki se je porušilo zaradi vseh že prej naštetih dejavnikov – stresa, temperaturnih sprememb, suhega ali onesnaženega zraka, drobcev umazanije in prahu itd. – pa tudi zaradi neustrezne nege in preveč agresivnih sredstev za nego obraza. Koža torej potrebuje nekaj časa, da si opomore, a z naravnimi učinkovinami ji bo to vsekakor uspelo!