Elektronske tehtnice

elektronska tehtnicaElektronske tehtnice so veliko bolj natančne kot analogne, saj vsebino zmerijo dobesedno na gram, če so le dobro umerjene in so redno servisirane. Ni pomembno, ali jih uporabljate za osebno ali profesionalno rabo, elektronske tehtnice so nepogrešljive na različnih področjih, saj sami pač ne zmoremo natančno določiti teže posameznega izdelka, sestavin ali katere druge mase.

Elektronske tehtnice za osebno uporabo se največkrat znajdejo v kuhinji in kopalnici – tam si sploh dekleta rada redno merijo telesno težo. Analogne tehtnice so sicer v redu, ampak kot smo že zgoraj omenili, nikakor ne morejo določiti teže na gram natančno, če že ne zaradi drugega, pa zaradi tega, ker ne vidiš tako daleč, koliko tisti dan tehtaš: 55, 5 kg, 55 kg ali 56 kg? Če si na dieti, je to zelo pomembno, a ne?

Enako velja za elektronske tehtnice v kuhinji. Si predstavljate kuhati ali peči pecivo brez tehtnice? Kako boste določili, koliko moke gre v pecivo? Sploh pri takih receptih, ki uporabljajo čudne parametre, v smislu: 2 jogurtova lončka moke, 1 skodelica sladkorja…hm, toliko različnih jogurtov obstaja na tržišču, da potem točno ne veš, koliko moke moraš zamesiti v testo. Saj poznate take recepte, a ne? No, 200 g moke je 200 g moke in elektronske tehtnice se pri tem ne bodo nikoli zmotile.

Elektronske tehtnice pa profesionalno uporabo pa najdemo v vseh trgovinah z živili Se še spominjate, kako so včasih (sploh branjevke na tržnici) tehtali sadje, zelenjavo in meso z utežmi? Seveda je tista ocena teže bila samo približna in se ne more primerjati z natančnostjo sodobnih elektronskih tehtnih.

Potem imamo še cel kup profesionalnih elektronskih tehtnic, ki lahko stehtajo tudi do 300 kg in  več ter so običajno v uporabi v proizvodnih obratih. Kdo bi si mislih, da so lahko sodobne elektronske tehtnice taka znanost v malem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *