Bazični prah, pomoč porušenemu ravnovesju

Bazični prah nudi pomoč porušenemu ravnovesju med kislinami in bazami v človeškem telesu.

V največ primerih je bazični prah sestavljen iz vitalnih snovi, ki pomagajo porušenemu ravnovesju v človeškem telesu in skrbijo za njegovo ohranjanje ter vzdrževanje. Vitalne snovi , ki omogočajo doseganje, ohranjanje in vzdrževanje razmerja med kislinami in bazami so predvsem magnezij, kalcij, kalij in cink. Dodane so lahko tudi druge snovi kot so recimo razni vitamini ter drug vitalne snovi. Bazični prah ima vsebnost vitalnih snovi, katere imajo namen izboljšanje prebave, rast, povečanje sposobnost mišic in živčnega sistema, ohranjanje zdravih zob in kosti, izboljšanje imunskega sistema in podobno.

Tem nalogam primerno ima bazični prah vsebnost snovi, kot je magnezij. Magnezij, ki ga vsebuje bazični prah, omogoča boljšo energijsko presnovo, omogoča bolje delovanje živčnega sistema in mišic, ohranja zdrave zobe in čvrstost kosti, človeku tudi preprečuje in zmanjšuje občutek utrujenosti.

Bazični prah je pomemben za nadomeščanje snovi, ki jih telo črpa iz določenih delov telesa, ko želi vzpostaviti porušeno ravnovesje. Kalcij je tipičen primer, ki lahko oslabi določene dele telesa z prenosom za namene uravnavanja razmerja med kislinami in bazami. V primeru neravnovesja med kislinami in bazami telo kalcij črpa iz zobovja in kosti. Bazični prah poleg tega povečini vsebuje tudi cink in kalij. Cink vsebuje učinkovine, ki pozitivno vplivajo na imunski sistem, kožo, lase, nohte, kislinsko bazično presnovo in druge dele telesa. Kalij vsebuje učinkovine, ki pozitivno delujejo na delovanje mišic, živčnega sistema, ohranjanje optimalnega krvnega tlaka in podobno.

Pri izbiri bazičnega praha je poleg pozitivnih učinkovin, pomembna odsotnost nekaterih snovi, ki lahko imajo za osebo, katera uživa bazični prah negativne lastnosti. Takšne snovi so laktoza, sladila, sladkor in druge snovi, ki so lahko negativne zaradi individualne lastnosti osebe, katera uživa bazični prah. Težave se lahko pojavljajo predvsem na prebavilih, predvsem pa želodcu in črevesju. Osebe, ki bi lahko imele kakršne koli težave, naj se pred nakupom o težavah in stranskih učinkih posvetijo z zdravnikom ali osebo, ki prodaja bazični prašek. Kljub splošno dobrim učinkom bazični prah ne gre jemati na pamet in brez potrebe.

Bazični prah ima pozitivne učinke, pred jemanjem velja posvet z zdravnikom, farmacevtom ali strokovnjakom za prehrano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *