Zlati kamen, ki se blešči v modrini

Kljub temu, da se zlati kamen nanaša na barvo dragocene kovine, je povsem drugačen, kot priča njegovo ime. Je globoke temne barve, kot zvezdno nebo, zato se mu pogosteje reče tudi moder zlati kamen. Podoben je nočnemu nebu, ki ga kot drobne lučke razsvetljujejo starodavne zvezde. Marsikoga s svojim videzom povsem prevzame – včasih je kar težko verjeti, da je narava za nas ustvarila tako čudovite mojstrovine, in marsikatere med njimi se kar ne moremo nagledati.

Zakaj moder zlati kamen?

Moder zlati kamen, ki je posnetek nočnega neba z zvezdami, se v svojem pomenu nanaša na videz: simbolizira luč, ki jo lahko vedno najdemo tudi v temi in se zanesemo na njeno vodstvo. Pomaga nam lahko v težkih situacijah, ki se zdijo na videz neizhodne, vendar v njih nikoli ne smemo obupati. Če se prave poti ne vidi, je treba zgolj počakati, da zasijejo zvezde in nam pokažejo drugo. Je torej kamen, ki nam vedno znova omogoča možnost izbire in nas uči, da so naša dejanja ter naša usoda odvisni od naših odločitev. Te so vedno na voljo, tudi takrat, ko jih ne vidimo takoj, res pa je, da je včasih potrebne nekaj potrpežljivosti. Ravno prav – s potrpežljivostjo si zagotovimo čas, ki ga potrebujemo za dober premislek.

Komu je namenjen zlati kamen?
Moder zlati kamen je najbolj primeren za strelce, povezan pa je z grleno čakro. Vpliva na finance, medosebne odnose (predvsem znotraj družine) in odpira možnosti za duhovno rast. Se vam sicer zdi, da bi luč v temi potreboval kdo od vaših bližnjih, ki je rojen v drugem znamenju? Zlati kamen je primeren za vse, ki imajo velike in pomembne cilje, pri tem pa ne smejo zgrešiti smeri. Z njim lahko uresničijo svoje potenciale in si pomagajo na poti – s kamnom, ki je videti kot z zvezdami razsvetljeno nočno nebo, bodo s seboj vedno nosili upanje in verjeli bodo, da je prav vse mogoče. Verjeli bodo vase, a bili pri tem vedno odprti za predloge drugih in za vodstvo tistih, od katerih se lahko učijo neprecenljivih modrosti življenja.
Bi radi vašim otrokom, partnerju ali prijateljem pomagali, da posežejo po zvezdah? Potem jim ob praznovanju kot je rojstni dan ali obletnica podarite zlati kamen, ki jih bo popeljal prav na potovanje med zvezdami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *