Ženski čevlji

Najbolj občutljiva tema kar se tiče ženske garderobe so vsekakor ženski čevlji. V tej temi si moški in ženske nikakor ne morejo biti enotni. Moški imajo največ štiri pare (športne superge, poletne japanke, čevlje za vsak dan in elegantne čevlje za posebne priložnosti), ženske pa potrebujejo veliko več parov.

Pa kar začnimo s čevlji, ki jih potrebuje vsaka ženska, ki se ukvarja s športom in ima službo, ki zahteva določen kod oblačenja. Za vsak dan potrebuje čevlje v katerih gre lahko s kolegico na kavo ali po opravkih v mesto, potem potrebuje superge za na aerobike in posebne superge za tek na prostem. Za poletje potrebuje japanke za na plažo, odprte sandale za večerne izhode in balerinke za potepanje po mestu. Pozimi potrebuje še škornje s peto za večerne izhode, gležnarje za na kavo, škornje brez pete za potepanje po mestu in zaprte salonarje za v službo. Tako smo prišli do 10 parov čevljev. Naj vas samo opozorim, da gre za osnovno številko. Aktivna ženska, ki deluje v poslovnem svetu potrebuje najmanj 10 parov čevljev.

10 se morda sploh ne sliši tako veliko (vsaj meni, ker sem ženska, ne). Ampak kje se potem zakomplicira, ker ženske ponavadi nimajo samo 10 parov čevljev, ampak mnogo več? Ja, dragi moji, barva čevljev se mora ujemati z barvo oblačil. Recimo, da je teh 10 parov črne barve, gospodična pa ne želi biti oblečena ves čas samo v črno. Potem potrebuje še 10 parov v rjavi barvi, pa še kakšen par v rdeči pa za poleti v beli, pa smo že pri številki 30 parov ali več.

In zakaj bi se izražala ravno skozi čevlje? Naj vam povem skrivnost, zakaj ženske vedno, ko gredo kupovati obleko pridejo domov z novimi čevlji. Ker so nam vedno prav in nam vedno pristajajo. Ste že kdaj slišali žensko, ki bi rekla: » joj ne, teh čevljev žal ne morem kupiti, ker v njih izgledam predebela.« Verjetno ne, ker se to nikoli ne zgodi. Ženka gre kupovati obleko, pomeri 10 oblek, v vseh se počuti debelo in na koncu iz obupa in za tolažbo kupi čevlje, ker na njen izgledajo fantastično za razliko od tiste obleke. No, zdaj upam, da razumete, zakaj imamo ženske tako veliko čevljev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *