Ženska oblačila

Rek pravi, da obleka ne naredi človeka. Dejansko pa izbira oblačil veliko pove o človeku, ki jih nosi. Iz tega lahko na primer že na daleč opazimo, ali je urejen ali ne. Prav tako lahko sklepamo o delu, ki ga opravlja ali o tem, koliko je navzven odprta oseba ter kako se spopada z vsakodnevnmi težavami. Tako optimistični ljudje raje izbirajo živahnejše vzorce in nadenejo nase oblačila, ki izžarevajo pozitivno energijo. Pesimistično naravnani pa se na primer odločajo za bolj umirjene tone ali pri njih prevladuje črna barva.

Barve

Prave barve oblačil so lahko poživljajoče za človeka, ki jih nosi, prav tako pa za okolico. Najpogosteje izbiramo barve, ki so nam najljubše, kar se od človeka do človeka razlikuje. Prav tako izbiramo živahnejše barve oblačil, če na primer gremo na zabavo, za delo pa izbiramo ponavadi bolj umirjene. Na splošno velja, da moramo paziti pri kombinacijah, saj prav vse barvne kombinacije ne izgledajo lepo. Za kombinacijo lahko izberemo komplementarne barve, prav tako pa določene osnovne barve lahko kombiniramo z vsemi drugimi. Takšne so na primer črna, bela in tudi siva. Nekako nenapisano pravilo pa je, da imamo največ tri različne barve oblačil na sebi.

Moda in vzorci

Skozi leta se je način oblačenja zmeraj spreminjal. Tako opazimo vsako leto nove modne trende, ki bi se jih naj držali. Vendar pa že iz finančnega vidika to ne gre zmeraj, zato je dobro imeti nekaj kosov, ki so brezčasni. To so na primer barvne majčke, legice, jopice, ki jih lahko kombiniramo z drugimi kosi oblačili. Prav tako se venomer spreminjajo vzorci. Karirast je tako eno leto popolnoma »in«, že naslednje leto pa popolnoma izven mode. Zaradi tega je najverjetneje najbolje, da kupimo tisto, kar je všeč nam samim, tudi če odstopa od trenutnih modnih zapovedi. Tako odkrijemo svoj stil in ga vsako leto le še malo popestrimo.

Trgovina-Odenja.si

V naši trgovini vam ponujamo oblačila, ki poudarijo prav vsako postavo in so primerna za različne priložnosti. Ženska oblačila, ki jih lahko najdete pri nas, sledijo modnim trendom in so udobna ter atraktivna. Na odenja.si boste našli prav tisto, kar potrebujete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *