Z nakupom rabljenega avtomobila lahko veliko privarčujete

Slovenci smo zelo znani po tem, da radi menjujejo naše jeklene konjičke in da, na splošno gledano, nam naš avtomobil pomeni veliko, saj si marsikdo brez njega ne predstavlja svojega življenja. Avtomobilska industrija je bila tudi ena izmed prvih gospodarskih panog, ki je klonila pod težo recesije. Ne samo, da je prodaja avtomobilov občutno padla, močno so se znižale tudi cene novih avtomobilov, rabljeni avtomobili pa so se v prodaji uvrstili na višja mesta.

V prvih dveh letih avto izgubi največ na svoji vrednosti, približno 30% od prvotne cene, v naslednjih dveh letih pa še dodatnih 20%, kar pomeni izgubo približno polovične vrednosti v začetnih štirih letih. Te izgube so samo informativnega značaja in so seveda odvisne od vsakega avtomobila posebej, predvsem glede na dodatne udobnosti, ki pridejo v paketu. Izguba na finančni vrednosti je gotova slaba za tiste, ki investirajo velike denarje v svoje nove avtomobile, a zelo dobra za tiste, ki premišljujejo o nakupu avtomobila »iz druge roke«. Rabljeni avtomobili so lahko cenovno zelo zgodni, hkrati pa vam lahko nudijo vso udobje, ki ga potrebujete za moderno vožnjo (potovalni računalnik, klima, tempomat, avtomatski menjalnik..) za občutno nižjo ceno, kot bi jo sicer odšteli za nakup vašega čisto novega prevoznega sredstva.

Rabljeni avtomobili različnih znamk in cenovnih razredov vas čakajo v spletnem avtooglasniku Avtostar, ki pod svojim okriljem združuje različne stare mačke med prodajalci avtomobilov. Njih nabor ponujenih avtomobilov je zares širok, od prestižnih BMW-jev do bolj družinskih Peugeotov in Citroenov, zato boste med njimi prav gotovo našli takega, ki si ga boste zaželeli v vaši domači garaži. V kolikor ste internetni skeptik, se o lahko o njihovi profesionalnosti prepričate preko kopice mnenj njihovih zadovoljnih uporabnikov, med katere se boste, tako vsaj upamo, kmalu pridružili tudi vi sami!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *