Superge za športno aktivne otroke

Otroci imajo radi gibanje. Radi se podijo za žogo, se igrajo razne igre, se skrivajo in so ves čas v gibanju. Takoj, ko dobro shodijo, bi že tekli. Zato so primerne otroške superge pri njihovi aktivnosti ključnega pomena.


Znano dejstvo je, da se število najstnikov s prekomerno težo iz leta v leto povečuje. Starost, pri kateri prihajajo otroci na klinike za hujšanja, je vse nižja. Za izboljšanje stanja je potrebno presenetljivo malo. Starši bi se morali zavedati, da je čas odraščanja čas iskanja vzornikov. Športna igrišča, na katerih se odvijajo razne športne aktivnosti, so kot nalašč za to, da naučimo otroke tega, kako pomembno je gibanje.
Športne dejavnosti prinašajo v življenje otrok marsikaj dobrega. Otroške superge jim pri tem le pomagajo, saj se je veliko enostavneje gibati v dobri obutvi, kot v slabih športnih copatih. Že sama telesna dejavnost je nesporna pridobitev za zdravje in splošno počutje. Če prištejemo še samozavest, občutek pripadnosti skupini, nabiranje izkušenj, širjenja kroga znanstev in prijateljstev ter zabavo, so koristi očitne. Vseeno moramo starši upoštevati, da ima šport tudi temne plati. Zahteva precej časa, ki si ga ob službi in ostalih obveznostih, včasih težko vzamemo. Poleg tega so pogosta odrekanja, različni pritiski in možnost poškodb. Dodatno športna aktivnost tudi nekaj stane, vendar kljub temu raje postavite aktivnost in zdravje otrok med višje prioritete.
Telesne sposobnosti otrok se brez vaje ne razvijejo popolnoma. Šport je dragocen pomočnik pri telesnem in duševnem razvoju. Morda se trditev, da metanje žogice krepi umske sposobnosti, sliši smešno, vendar študije mehanizmov nevronskih povezav dokazujejo prav to.
V kolikor otrok zavrača šport in športne aktivnosti, ga lahko spodbudimo na različne načine. Med drugim mu omogočimo, da si sam izbere obutev, v kateri se bo dobro počutil in mu bo všeč. Danes v trgovinah najdemo superge najrazličnejših barv in oblik, zato si bo lahko izbral tiste, ki jih bo z veseljem obul in se z njimi zapodil po igrišču.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *