Separatorji – lovilci olj in maščob

Čista, pitna voda je pomembna dobrina, ki jo je treba čuvati. Narediti moramo torej vse, kar je v naši moči, za to, da zaščitimo vodne vire pred onesnaženjem. Zaradi tega je zelo pomembno, da se odpadna voda temeljito prečisti, preden se vrne v naravni vodni krog. K temu pa pripomorejo tudi separatorji oziroma lovilci olj in maščob, ki poskrbijo za kontrolirano izločanje komponent, ki bi lahko onesnažile vodo.

Preprečimo onesnaževanje vodnih virov

Če je odpadna voda onesnažena, lahko povzroči onesnaženje vodnih virov oziroma podtalnice, kar je treba preprečiti z ustreznimi separatorji. Slednji so namenjeni lovljenju olj in maščob iz odpadne vode kot to določajo tudi zakonski predpisi. Namestiti jih je treba povsod tam, kjer je odpadna voda lahko onesnažena z olji, maščobami, ostanki goriva ipd. To velja recimo za asfaltirane površine bencinskih črpalk, parkirišča, avtomehanične delavnice, industrijske objekte in podobno.

Kakovostni separatorji za vse potrebe

Dobro izbiro predstavljajo lovilci olj in maščob nemškega podjetja Hauraton. Izdelani so v skladu z najvišjimi standardi in narejeni tako, da so čim bolj trajni, zaradi česar imajo zelo dolgo življenjsko dobo ter zanesljivo delujejo vrsto let. Hkrati pa lahko z njimi učinkovito ločite vsa olja, maščobe in druge podobne onesnaževalce od preostale vode.

Na voljo so vam različni modeli, s katerimi lahko poskrbite za obdelavo odpadne vode v skladu z zakonskimi predpisi, s tem pa tudi za ohranjanje vodnih virov.

Odlikuje jih kompakten dizajn ter premišljena zasnova, zaradi katere bo njihovo delovanje brezhibno. Pri tem lahko izbirate med različnimi dimenzijami in materiali, kot so jeklo, beton ali visoko kakovostna in zelo odporna plastika. Dodatno lahko namestite tudi poseben opozorilni sistem oziroma alarmno napravo, ki zazna, kadar je pretok vode moten ali da je sloj olja tako debel, da je čas za čiščenje.

Pri izbiri si lahko pomagate z informacijami, ki jih najdete na spletni strani www.hauraton.si, prav tako pa vam v podjetju lahko pomagajo s strokovnim nasvetom. Z njihovo pomočjo boste lažje poiskali model in dimenzije, ki vam najbolj ustrezajo glede na vaše potrebe, prav tako pa vam bodo svetovali tudi glede same vgradnje ter odgovorili na vsa druga vprašanja, ki vas še zanimajo.