RAZLIČNE METODE PREPOGIBANJA MENSTRUALNE SKODELICE

Kako pravilno vstaviti in nato tudi odstraniti menstrualno skodelico, da bo njena uporaba še toliko bolj prijetna? Za čim manj nelagodja pri uporabi menstrualne skodelice, obstajajo natančne metode prepogibanja menstrualne skodelice, ki ne le zagotovijo varno vstavljanje in odstranjevanje skodelice, temveč tudi poskrbijo za udobno in lahkotno počutje skozi celotno obdobje menstruacije.

Menstrualna skodelica predstavlja odlično in sodobno alternativo uporabi higienskih pripomočkov za vse ženske. Uporaba tamponov in vložkov je za mnogokatero uporabnico neprijetna izkušnja. Uporaba omenjenih higienskih pripomočkov lahko povzroča neželene učinke kot so dražljaji in različna vnetja, ki jih nožnica določenih uporabnic ne prenaša najbolje, saj so velikokrat vložki in tamponi narejeni iz neprijaznih materialov, na primer BPA, lateks ipd.

Kot vsaka zamenjava ustaljenih pripomočkov, je za uporabo menstrualne skodelice potreben čas za privajanje in uporabo. Predvsem se je potrebno navaditi na vstavljanje in odstranjevanje skodelice. Da se celotni postopek olajša, so temu posebej namenjene posebne metode prepogibanja menstrualne skodelice. Skodelica je malce večja od že vajenih tamponov, je pa zato izdelana iz posebnega materiala, in se z lahkoto prepogiba in preoblikuje v obliko, ki je preprosta za vstavljanje in odstranjevanje.

Ena izmed metod prepogibanja menstrualne skodelice je tako imenovani C pregib, z drugimi besedami, pregib v obliki srca. Tovrstna metoda je najpogostejša med izkušenimi uporabnicami, med tem ko med mlajšimi uporabnicami terja nekaj časa za privajanje. Ravno zato je za mlada dekleta priljubljena metoda pregiba s stikom navzdol oziroma oblika školjka. V takšni obliki je ob vstavljanju skodelica najmanjša, kar pa je primerno za mlajša dekleta. Nato je na voljo še tretja metoda prepogibanja, in sicer metoda v obliki trikotnika. Vse metode prepogibanja menstrualne skodelice so dokaj preproste, a je vseeno potrebna dodatna pozornost. Namreč pri vseh oblikah se lahko zgodi, da se skodelica ne odpre povsem pravilno, zato je postopek potrebno nekajkrat ponoviti. A brez skrbi. Le pogumno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *