Kako poteka prijava terjatev v stečaj?

Če se sprašujete, kako priti do denarja, ki vam ga je dolžno podjetje, ki je trenutno v stečaju, potem morate vedeti, da je to možno, če se postopka lotite na pravilen način. Prijava terjatev v stečaj se opravi hitro in enostavno, še posebej, če se tega lotite s pomočjo pravnih strokovnjakov, ki vam lahko nudijo svojo pomoč in svetovanje tako pri prijavi terjatev kot tudi pri nadaljnjem spremljanju stečajnega postopka.

Zelo pomembno – s prijavo terjatev ne smete odlašati!

Najbolj pomembno je, da je prijava terjatev v stečaj pravočasna, saj sicer lahko zamudite zakonsko določen rok, ki velja za takšne terjatve. Navadno je težava že v tem, da za stečajni postopek podjetja, ki vam je dolžno denar, ne izveste takoj, ko se postopek začne, temveč do te ugotovitve največ upnikov pride, ko je skorajda že prepozno. Zato je bistveno, da spremljate vse svoje dolžnike in preverjate njihova podjetja in to, ali sploh še poslujejo oziroma ali niso med tem časom razglasile stečaja.

Takoj ko upnik ugotovi, da je podjetje v stečajnem postopku, mora prijaviti svojo terjatev, saj sicer ta v stečajni masi ne bo upoštevana, kar pomeni, da kasneje ne bo mogel uveljavljati svojega dolga. Če torej želite dobiti denar, ki vam ga dolguje določeno podjetje, to podjetje pa je med tem časom razglasilo stečaj, potem je edina možnost, da pridete do svojega denarja ta, da čim hitreje prijavite svojo terjatev. Tega se ne lotevajte sami, temveč poiščite profesionalno pomoč, saj se je lotevati takšnega postopka brez pravnega znanja zagotovo veliko bolj tvegano, kot če se ga lotite s pomočjo tistih, ki obvladajo tako pravo kot tudi postopke terjatev. Zato vam bodo znali najbolje svetovati in vam tako omogočali, da bo vaša prijava terjatev v stečaj uspešno izpeljana ter da boste tako dobili denar, ki vam pripada.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *