Poskrbite za zaščito oči vas in vaših najmlajših

Poletje je tu in z njim tudi sonce. Čas, ko si napolnimo svoje baterije in se pripravimo na še eno mrzlo zimo. Vsi komaj čakamo, da posijejo prvi poletni sončni žarki, ki segrejejo morje, da lahko mi po njem veselo čofotamo. A na žalost ni vse tako rožnato kot se sliši. V zadnjem času lahko namreč zasledimo vedno več raziskav, kako zares škodljivo je naše sonce. Kakšna sončna očala kupiti? Tista iz optike ali tista za 5€?

Poletno sonce prinaša veliko škodljivosti za naše telo. Njegovi žarki so spomladi in poleti najbolj škodljivi, saj padajo pravokotno na naše ozemlje in imajo tako največjo moč. Nevidno nam puščajo hude posledice na našem telesu. Tako na koži, kot na naših očeh. Prav zato sta krema za sončenje in sončna očala naša nujna spremljevalca med poletjem.

Ko naletimo na tematiko sončnih očal, se je v javnosti v zadnjem času odprlo kar nekaj polemik na temo, ali so pet evrov vredna sončna očala enako učinkovita kot tista iz optike. Odločitev je na vas, da sami precenite komu verjamete, pa vendar zveza za zaščito potrošnikov opozarja, da nizka cena nikakor ne sme biti odločilen kriterij za nakup sončnih očal. Najpomembneje je da očala nudijo vsaj zaščito UV-400.

Sončna očala so tudi zelo pomembna za vaše najmlajše. Sončni žarki namreč vplivajo ma vse dele njihovih oči, tako roženico, kot sluznico, lečo in rumeno pego. Otroku lahko damo očala takoj ko jih sprejme. Pri nekaterih je mogoče že pri enem letu, spet pri drugih, pri dveh ali treh. Priporočljivo pa je, da njihove oči zaščitite tudi s kapo s ščitom. Glede na to, da lahko so otroška sončna očala na dosegu skoraj na vsakem koraku, vam svetujemo, da kupite par, saj boste tako očem vaših otrok naredili veliko uslugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *