Poletne obleke

Poleti ni boljšega oblačila od poletne obleke. Kot prvo so zračne in hladne. Ponavadi so iz materialov, ki omogočajo telesu in koži, da diha in kroja, ki ni preveč oprijet. Druga prednost poletnih oblekic je, da so primerne za vse postave. Nisem še srečala ženske, ki ji oblekice ne bi pristajale, kaj takšnega ne obstaja. Vitkim ženskam tako ali tako pristaja vse, za malo bolj okrogle ženske pa so oblekice idealna izbira. Predvsem take na A, kar pomeni, da so čez prsi oprijete, da pokažejo vaše atribute in preko trebuha, zadnjice in nog ohlapne, da se ne oprimejo vaših obročkov. Tretja prednost pa je, da so lahko dostopne in vsako leto popularne. Kar pomeni, da vam ne bo težko najti oblekico, ki vam bo pristajala. Verjetno tudi ne bo preveč draga pa še nosili jo boste lahko več let zapored, ker ne bo šla iz mode.

Čeprav so modne skozi vse leto pa vsako leto prevladuje drug vzorec in druga barva lestvica. Prav tako je potrebno malce popaziti na vzorce in kroj oblekice, če bi radi kakšen del telesa prikrile in kakšen drugi del izpostavile. Letos so npr. moderne prosojne in čipkaste oblekice, ki so resda čudovite, ampak dobro premislite za kakšno priložnost jih boste nosile. Morda poletni večeri na morju, vsekakor pa ne popoldanska kavica v stari Ljubljani.
Zelo dolgo so tudi že moderne t.i. maxi obleke. To so obleke, ki segajo do tal in optično zelo podaljšajo sihueto, kar pa ne pomeni, da so primerne za majhne in okrogle ženske, ker so preveč kondradiktorne njihovi postavi in bi v takih oblekah izgledale nadvse smešno. Od materialov je letos popularno usnje in glede na to, da se usnje sveti id odpija svetlobo, to pa optično poveča vsako stvar, ga seveda ne priporočam tistim bolj okroglim. Nasprotno pa velja za belo barvo, ki je letos popularna. Že res, da svetle barve razširijo postavo, ampak če je kroj pravi je lahkotna, bela oblekica idealna za vsako žensko, ne glede na postavo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *