Podjemna pogodba

Podjemna pogodba prinaša svoje prednosti in slabosti

Podjemna pogodba ali pogodba o delu nudi številne prednosti, hkrati pa tudi kar nekaj slabosti. Ali je ta oblika pogodbe za vas primerna ali ne, je odvisno od velika števila različnih dejavnikov in situacije, v kateri se trenutno nahajate. Da se boste lahko lažje odločili, smo vam pripravili kratek pregled prednosti in slabosti podjemne pogodbe.

Začnimo najprej s prednostmi! Podjemna pogodba vam omogoča dodaten zaslužek tudi v primeru, ko že imate sklenjeno klasično zaposlitveno razmerje, zato je lahko to odlično izhodišče za postranske in hobi projekte, za katere nočete odpirati dopolnilne dejavnosti oz. popoldanskega s.p.-ja. Preko te pogodbe lahko opravljate delo tudi takrat, ko ste prijavljeni na Zavod za zaposlovanje kot brezposelna oseba, saj vam podjemna pogodba ne nudi zaposlitve v obliki delovnega razmerja, temveč se z njo obvežete samo za točno določeno delo med točno določenim datumom. V kolikor boste delo opravljali preko podjemne pogodbe in ste prijavljeni na ZRSZZ, morate o tem obvestiti vašo svetovalko, saj bo pogodba vpliva na denarno nadomestilo, ki ga morda prejemate. Podjemna pogodba je odlična rešitev tudi takrat, ko vaše delo ne obsega stalnega prihodka, da bi si lahko privoščili redno plačevanje prispevkov za s.p.

Na žalost pa ima podjemna pogodba tudi kar nekaj slabosti, zaradi katerih se čedalje manj ljudi odloča za podpis pogodbe tega tipa in išče alternativne rešitve. Ena izmed teh slabosti je gotovo pomanjkanje finančne in socialne varnosti, sploh v primeru, ko je vaš edini prihodek vezan na to pogodbo delu. Ker se je v zadnjem letu obdavčitev za podjemne pogodbe zelo zvišala, so se nekateri raje odločili za odprtje s.p.-ja, s katerim lahko z delom za večje zneske privarčujejo kar nekaj denarja na mesečni ravni. Preden se odločite za katerokoli drastično spremembo, vseeno pretehtajte različne načine zaposlitve in opravljanja dela, da bodo te čim bolj optimalne glede na vašo trenutno življenjsko situacijo.

Za konec pa si zapomnite, da podjemna pogodba ni pogodba o zaposlitvenem razmerju in imate popolnoma legitimno pravico odklonit podpis take pogodbe, ki kakorkoli kaže na to, da bi delodajalec z vami v bistvu moral skleniti pogodbo o zaposlitvi. Tudi zakon je na vaši strani, zato se pred vsakim podpisom natančno pozanimajte o vaših pravicah (pa tudi dolžnostih)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *