Pikado puščice

Pikado je zelo zabavna in preprosta igra (pravzaprav šport), saj potrebujemo le tarčo in puščice. Tarče so precej vzdržljive in brez težav preživijo dolge in divje igre, česar pa za puščice ne moremo trditi. Te so nekakšen potrošni material, katerega je treba imeti vedno na zalogi, če se želimo kolikor toliko resno ukvarjati s pikadom, pa tudi lastniki javnih pikadov bodo vedeli, da pikado puščic nikoli ni preveč.

Nakup pikado puščic je torej redno opravilo za vse, ki se z igro resneje ukvarjajo. Pravzaprav kar za vse, ki se s pikadom sploh ukvarjajo, saj bodo imeli prav začetniki največ opravka z menjanjem zlomljenih plastičnih puščic, medtem ko bodo izkušenejši igralci s kvalitetnejšimi puščicami lahko igrali dlje. Kakorkoli, na prvi pogled je morda vse skupaj precej preprosto – greš v trgovino in kupiš paket puščic, ki te stane le nekaj evrov. A kot bodo vedeli profesionalni igralci pikada, izbira je zelo pestra. Prav neverjetno je, koliko različnih opcij se pojavi pri izbiri pikado puščic. Puščice so namreč sestavljene iz več sestavnih delov, vsak od teh delov pa nudi več različnih možnosti, kar da v končni fazi praktično neomejeno število različnih kombinacij. Zanimivo je, da med vsemi temi kombinacijami ne moremo določiti »dobrih« in »slabih« – igralci se med seboj razlikujejo, zato je različen tudi njihov stil igre. To pomeni, da nekateri bolje igrajo z enim tipom puščic, drugi z drugim. Najboljše so torej tiste pikado puščice, ki najbolj ustrezajo posameznemu igralcu. Razlikujejo pa se predvsem v materialih, kar posledično pomeni razlike v teži, obtežitvi, oprijemu, trdnosti…

Za tiste, ki želijo le uživati v igri pikada s prijatelji, je morda komplet poceni puščic res prava izbira, a že hitro se izkaže, da za več kot nekaj iger takšne pikado puščice niso primerne, zato je morda bolje izbrati vsaj za razred kvalitetnejše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *