Otroška posoda za peko

Otroci radi pomagajo v kuhinji, še najraje pa so soudeleženi pri peki sladkih dobrot. V ta namen je dobro, da ima otrok svojo posodo, ki je zanj tudi najbolj primerna. Takšna otroška posoda za peko ne sme biti preveč občutljiva na udarce, saj otroci še nimajo pravega občutka kako nežno ali grobo lahko z neko stvarjo ravnajo, prav tako pa mora biti prilagojena velikosti otroških rok.
Otroku omogočimo, da ima pri peki svojo posodo kjer bo zmešal svoje lastno testo. Takšna skleda naj bo oblikovana tako, da jo bo otrok z lahkoto držal, hkrati pa naj ima nedrseče dno, da ne bo drsela po delovnem prostoru ko bo pri mešanju uporabljal obe roki.

V posodi naj bo tudi merilnik, da bo lahko otrok sam izmeril potrebno količino vode ali mleka. Za mešanje testa naj ima otrok svojo plastično lopatico, ki naj bo lahka ampak vseeno dovolj vzdržljiva. Tudi valjar, ki ga uporabljamo pri peki piškotov naj ima otrok svoj, saj je naš verjetno prevelik za otrokove majhne ročice. Nikakor ne smemo pozabiti na predpasnik ter kuharsko kapo, s katero se bo otrok preobrazil v pravega malega kuharskega mojstra.

Tudi modelčki za peko piškotov naj bodo z otroškimi motivi, hkrati pa ne pozabimo na tiste modelčke, v katere bo otrok vlil svoje testo in se bodo uporabljali tudi med samo peko. V kolikor imamo doma že večjega otroka, se nam morda zdi primerno tudi to, da otrok iz pečice sam vzame svojo mojstrovino. V ta namen bo vsekakor potreboval rokavico za prijemanje vroče posode, saj bo otroku naša rokavica prevelika in z njo ne bo imel pravega občutka. Najbolje je, da pri takšnem početju vseeno z eno roko posodo držimo tudi sami, saj veste, tako – za vsak slučaj.

Otroci bodo nad lastnimi pripomočki vsekakor navdušeni in jim bodo dali še dodaten zagon za pomoč in delo v kuhinji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *