Najbolj poceni nepremičnine v Sloveniji

Verjeli ali ne, do lastne nepremičnine lahko pridete že za par tisoč € in to tukaj, v Sloveniji, ne v kateri izmed eksotičnih lokacij (npr. Tajska). Nepremičnine, ki so tako poceni, so seveda v slabem stanju in boste morali veliko časa in denarja vložiti v prenovo, a ko boste potegnili črto boste ugotovili, da se je tak nakup nepremičnine veliko bolj splačal, kot če bi vzeli hišo na „ključ“.

Seveda pa morate biti pri takih projektih previdni, zato nakupa nepremičnine v dotrajanem stanju nikoli ne kupite brez strokovnjaka za statiko in gradbeništvo. Ker če boste kupili objekt, ki ga lahko samo še zrušite, potem res niste naredili veliko!

Slovenija je bogata z nepremičninami, ki so dotrajane in neuporabne, še zmeraj pa so statično dovolj dobre in jih ni potrebno rušiti, temveč se morate samo poglobiti v prenovo.

Pri nakupu nepremičnine v dotrajanem stanju je bistveno, da jo sprva spravite v red do te mere, da je vseljiva, potem pa se postopoma lotite izpopolnitev. Običajno je prva faza obnova streha, električne in vodovodne napeljave, menjava starih oken in vrat.

Kaj pa je največja prednost take nepremičnine?

Da lahko obnovo prilagodite vašim finančnim zmožnostim in skladno s tem tudi narekujete tempo prenavljanja! Če ste kak mesec bolj na tesnem, boste pač nekoliko potrpeli in si boste nove omare v spalnici privoščili takrat, ko boste imeli boljši finančni priliv.

Praktičen primer: poleti boste denar za obnovo  nepremičnine raje namenili dopustu. In prav je tako!

A bodite pozorni takrat, ko želite stene podirati, spreminjati nosilne stene, dodati teraso ali pa kakorkoli drugače posegati v prvotno konstrukcijo nepremične: v tem primeru boste potrebovali gradbeno dovoljenje.

Čeprav je tak nakup nepremičnine veliko bolj ugoden, vam papirna vojna z birokrati marsikdaj ne uide, bo pa potem toliko lepše počivati na lastni terasi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *