MSM Prah

MSM prah ali Methylsulfonylmethane je posebno super živilo, ki ga po njegovih pozitivnih učinkih pozna vedno več ljudi, predvsem tistih, ki se zavedajo, da zdravje in dobro počutje nista samoumevna, ampak da morajo zanju poskrbeti sami. Prav zato raziskujejo svet super živil ali različnih prehranskih dopolnil, s pomočjo katerih lahko celostno poskrbimo za svoje telo, naravno odpornost ter boljše počutje in ohranjanje zdravja.

V telesu nam namreč velikokrat primanjkuje nekaterih snovi, ki jih telo nujno potrebuje in jih samo iz hrane težko dobimo. Eden od pokazateljev tega so tudi zelo lomljivi nohti in lasje. To je prvi znak, da morate bolje poskrbeti za svoje telo. Kako? Tako, da vanj vnesete hranljive snovi, ki jih telo potrebuje. Med drugim je takšna hranilna snov tudi organsko žveplo ali MSM, ki je pomemben gradnik zdravih las in nohtov, skrbi pa tudi za boljše delovanje naših sklepov.

Organsko žveplo ali MSM lahko uživamo kot dodatek k prehrani v obliki prahu ter tako poskrbimo za lepše nohte in lasje. MSM prah pa ni namenjen le lepšim lasem in nohtom, ampak ima tudi nekatere druge pozitivne učinke na telo. Lahko na primer pomaga pri težavah z zelo suho kožo ali luskavico, ima tudi pozitivne učinke na artritis in na sploh bolezni sklepov ter njihovo gibljivost. Hkrati naj bi pomagal tudi razstrupljati telo, saj pospešuje prebavo ter tako poskrbi za čiščenje črevesja.

Kako se uporablja MSM prah? Enostavno ga zmešate z vodo in popijete. Pri tem je pomembno, da se pri zauživanju držite količin, ki so navedene na navodilih in da jih ne presežete. Dovolj je namreč že ena sama žlička tega prahu, pri čemer ga je najbolje jemati skupaj s sveže iztisnjenim sokom limone ali pomaranče. Takšen sok namreč vsebuje vitamin C, ki poskrbi za dobro absorpcijo MSM-ja ter to, da ta najbolj učinkovito deluje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *