Kolagen v hrani

Kolagen lahko najdemo tudi v prehrani. Katera hrana vsebuje kolagen in zakaj je ta beljakovina tako pomembna, da se o njej v zadnjem času toliko govori? Ali res lahko pripomore k odpravi gub ter povrne mladostnost vaši koži? Za kakšno snov sploh gre in ali je res popolnoma naravna? Vse to so vprašanja, na katera vam bomo poskušali odgovoriti. Še več dodatnih informacij pa lahko najdete na spletni strani Holistic.si.

Katera hrana vsebuje kolagen?

Gre za naravno prisotno beljakovino, ki jo najdemo v našem telesu. Najdemo pa ga tudi v ribah in mesu ter nekaterih drugih živilih, prav tako pa obstajajo tudi živila, ki spodbujajo njegov nastanek v našem telesu. Če bi želeli, da bi imelo vaše telo tako na voljo čim več te pomembne beljakovine, potem je pametno uživati:

  • losos,
  • različne vrste mesa (govedina in piščanec),
  • jajca
  • listna zelenjava,
  • avokado,
  • jagode in drugo jagodičevje,
  • česen.

Mladostni videz kože

Gre namreč prav za tisto sestavino, ki v naši mladosti skrbi za strukturo kože – naši koži daje obliko in skrbi za to, da je sijoča ter napeta oziroma bolj elastična. Ko se na koži začnejo pojavljati različni znaki staranja, med katerimi so tudi gube, lahko koži povrnemo mladostnost tako, da začnemo jemati kolagen.

Če se sprašujete, ali z njim res lahko pomagate vaši koži, da postane bolj mladostna, je odgovor vsekakor pozitiven, pozitivne pa so tudi izkušnje številnih žensk z njim. Pri čemer pa je treba povedati, da je najbolj učinkovit pri tem tisti, ki ga jemljemo v obliki prehranskega dodatka.

Vsekakor ga namreč določeno količino lahko dobimo s prehrano, vendar pa ta količina običajno ni dovolj velika zato, da bi se na naši koži začele kazati spremembe. Če želimo doseči bolj mladosten videz naše kože, samo prehrana ne bo dovolj – treba je začeti jemati tudi prehranski dodatek, ki vsebuje kakovosten hidroliziran kolagen v čisti obliki, brez drugih snovi, ki jih marsikdaj po nepotrebnem dodajajo takšnim izdelkom, saj tako lahko poskrbijo za nižjo ceno njihove izdelave. Zato je treba poiskati tak prehranski dodatek, ki ne vsebuje nobenih nepotrebnih dodatkov.