Ko v avtu zmanjka prostora

Strešni kovčki za avto so super iznajdba! Vanje lahko spravite vse mogoče, saj so zelo prostorni. Najboljše od vsega pa je, da po njihovi zaslugi v prtljažnem prostoru avtomobila ostane dovolj prostora za ostalo prtljago. Strešni prtljažniki se sicer zelo enostavno namestijo na avtomobilske sani s posebnimi nosilci, ki so oblikovani posebej v ta namen. Na voljo so strešni kovčki različnih dimenzij in prostornine. Priporočamo vam, da kupite čim večji strešni prtljažnik in tako poskrbite za to, da vam v avtu ne bo nikoli več zmanjkalo prostora, saj bo vsa prtljaga na strehi.

Trpežni strešni kovčki

Pred nakupom se je pametno pozanimati o načinu montaže, saj se ta od proizvajalca do proizvajalca lahko razlikuje. Poleg tega pa je pomembna tudi sama trpežnost materiala, iz katerega so izdelani strešni kovčki. Cena je pogosto prav odraz kvalitete materiala, saj so dražji strešni kovčki priznanih proizvajalcev navadno tudi veliko bolj trpežni. Vedeti je namreč treba, da so na strehi avtomobila izpostavljeni močnemu soncu in padavinam ter drugim vremenskim vplivom, kot je recimo toča. Zato je pomembno, da so odporni tudi na udarce in prenesejo tudi večje obremenitve. Kakovostni materiali pa poskrbijo tudi za to, da so kovčki po nekaj leti na zunaj še vedno videti lepi.

Varna montaža

Montaža na streho avtomobila mora biti enostavna in čim hitrejša, še bolj pomembno pa je, da omogoča čim bolj trdno pritrditev. Tako je poskrbljeno za varnost. Vsi strešni kovčki morajo biti tudi ustrezno certificirani in imeti opravljene varnostne teste, ki nam povedo do kakšne hitrosti se je varno voziti z njimi na strehi avta. Pri montaži je pomembno natančno upoštevati navodila ter poskrbeti za nosilce, ki ustrezajo našemu modelu kovčka oziroma strešnega prtljažnika.

Še hitrejša montaža

Nekateri strešni kovčki omogočajo še posebej hitro montažo oziroma je v ponudbi na voljo poseben set, ki nam olajša pritrjevanje na streho. Tak set je namenjen le nekaterim modelom ter omogoča, da te modele pritrdimo na avto v veliko krajšem času. Namenjen je tistim voznikom, ki pogosto nameščajo strešne prtljažnike na avto oziroma jih snemajo iz njega. Za kakšen set gre in pri katerih modelih ga lahko uporabljate, pa si poglejte na spletni strani withcar.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *