Industrijska avtomatizacija v Sloveniji

Tudi v Sloveniji je industrijska avtomatizacija vedno pogostejša. Vedno več podjetij, proizvodnih in industrijskih obratov se odloča za korak v to smer. V to jih najbolj sili konkurenca iz tujine, ki je na tem področju že naredila pomembne korake. Zaradi tega so pri svojem poslu bolj uspešni in lažje tekmujejo z drugimi podjetji v svoji branži.

Veliko prednosti

Pravilno izvedena industrijska avtomatizacija ima namreč kar nekaj prednosti. Zaradi nje se namreč podjetje lahko razvija hitreje in bolj uspešno, saj močno poenostavi svoj proizvodni proces in ga naredi bolj predvidljivega. Če je proces namreč avtomatiziran, težje prihaja do kakšnih težav, saj je vse vnaprej določeno in dorečeno. To pomeni, da proizvodnja poteka rutinirano in so zato končni izdelki brez napak ali odstopanj, kar je vsekakor pozitiven učinek.

Na tak način je v proizvodnji tudi veliko manj nepredvidljivih situacij, hkrati pa se lahko proizvodnjo z enostavno spremembo krmiljenja hitro prilagodi novim potrebam ali naročilom. To omogoča veliko večjo fleksibilnost, kar je danes na trgu bistvenega pomena. Tega se vedno bolj zavedajo tudi slovenska podjetja. Sploh pa to velja za tiste, ki svoje izdelke izvažajo tudi v tujino oziroma delujejo mednarodno, kjer se je treba na spremembe odzivati še hitreje kot na domačem trgu.

Pomoč in podpora pri avtomatizaciji

Zaradi tega nikakor ni vseeno, kako se lotijo avtomatizacije proizvodnih procesov. Zelo pomembno je, da se tega procesa lotijo celostno in premišljeno, saj bo le tako res uspešen. Pri tem jim lahko pomaga tudi slovensko podjetje Dankon, ki omogoča svetovanje podjetjem na tem področju, pomaga pa jim tudi pri izbiri ustrezne opreme, saj v Sloveniji zastopa kakovostno nemško blagovno znamko Siemens in skrbi za dobavo njihove opreme, krmilnikov in drugih naprav.

Skupaj z njim pripravljajo tudi izobraževanja s tega področja. Na voljo so različni tečaji programiranja in krmiljenja ter uporabe Siemensove opreme, ki velja za številko 1 na tem področju tako z vidika kakovosti kot z vidika enostavnosti uporabe. Takšni tečaji potekajo v posebej za to namenjenem vadbenem centru ter so tako namenjeni prav vsem, ki bi radi poskrbeli, da bi bila industrijska avtomatizacija v vašem podjetju izvedena čim bolj optimalno in uspešno.