Hepa filter je vsestransko uporaben

Filtracija je pojem, s katerim smo se zagotovo prav vsi srečali že v šoli. Zagotovo pa večina od vas ne bi znala odgovoriti na vprašanje, kdaj je neka filtracija absolutna. O njej namreč lahko govorimo samo takrat, kadar določeni zračni filter preseže več kot 85 % vseh mikrodelcev, ki jih označujemo s posebno kratico, in sicer MPPS. Poznamo več takih filtrov in prav vsak izmed njih mora vsebovati primeren certifikat kakovosti. Med absolutne filtre sodi tudi izjemno priljubljeni filter, ki ga imenujemo hepa filter. Ponavadi se ga omeja kar skupaj s še enim absolutnim filtrom, to pa je ulpa filter. Obe vrsti absolutnih filtrov se primarno uporabljata v filtrirnih in tudi klimatskih sistemih, kjer se zahteva tako imenovani absolutni čisti zrak.

Hepa filter ter njegova uporaba

Tako imenovani absolutni filter, hepa filter, najpogosteje uporabljamo v operacijskih dvoranah in tudi bolnišnicah, kjer nujno potrebujemo povsem čisti zrak. Prav tako je tovrstni filter nepogrešljiv tudi v farmaciji oziroma farmacevtski industriji. Obenem pa ga na veliko uporabljajo tudi v elektroniki, mikrobiologiji, v posebnih merilnicah, laboratorijih, izjemnega pomena pa je tudi pri filtraciji nevarnih snovi, težkih kovin ter podobno.

Iz česa so tovrstni filtri izdelani?

Membranski hepa filter je narejen iz posebnih mikro steklenih vlaken. Ti pa so izdelani po mini pleat tehnologiji. Ta omogoča izjemno visoko sposobnost filtriranja, njena učinkovitost je skorajda 100 %. Tehnologija, po kateri so narejeni, pa jim prav tako omogoča tudi izjemno dolgo ter kakovostno življenjsko dobo. Prav vsak hepa filter pa je tudi takoj po svoji izdelavi primerno testiran, hkrati pa, kot že omenjeno, tudi certificiran. Taki filtri v nadaljevanju nosijo prav posebne oznake, po katerih jih tudi najlažje prepoznamo. Oznake pa pomenijo antistatičen in eksplozivno varen. Vse informacije o tovrstnih filtrih so na voljo tudi na ustreznih spletnih straneh, ki jih je dobro obiskati, preden se slučajno odločimo za uporabo takega filtra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *