Bepanthen

Mazilo Bepanthen je vsestransko uporabno in ne sme manjkati v prav nobenem gospodinjstvu. Z njim oskrbujemo manjše rane ter odrgnine, odlično se obnese pri raznih pikih žuželk, neguje suho ter pordelo kožo, bojuje se s pleničnim izpuščajem ter preprečuje ragade na koži dojenčkov.

Ste vedeli, da je koža največji človeški organ? Ščiti nas pred vplivi okolice, preprečuje izhlapevanje vode iz telesa, z živčnimi končiči omogoča stik z okolico in uravnava našo telesno temperaturo. Je izrednega pomena zato je potrebno poskrbeti zanjo. Kožo obdaja mastno-kisli plašč, ki uravnava naš pH in preprečuje vdor mikroorganizmov. Če uporabljamo preveč agresivna sredstva za čiščenje telesa, se izpostavljamo neugodnim vremenskim vplivom kot so hud mraz, oster veter ali močno sonce, ga lahko poškodujemo in takrat pride do suhe kože. Na srečo ga lahko dokaj preprosto obnovimo in pri tem nam lahko odlično pomaga mazilo Bepanthen. Bepanthen vsebuje provitamin B5 ali dekspantenol, ki pospešuje celjenje kože ter spodbuja njeno obnovo. Ker obnovi maščobni sloj kože, ohranja vlago v koži zaradi česar je koža bolj navlažena in mehkejša. Je pa zato krema precej mastna. Deluje tako, da se dekspanthenol v koži spremeni v pantotensko kislino, ki vstopa v sestavo koencima A in s tem vpliva na obnovo kože. Ker pospešuje celično obnovo, skrbi za trajnost kolagenskih vlaken, s tem pospešuje celjenje ran in preprečuje nastanek brazgotin.

Če mazilo uporabljate za zdravljenje pleničnega izpuščaja, je dobro da veste, da deluje na dva načina. Prvi način je, da s provitaminom B5 ohranja kožo mehko, prožno in preprečuje izsušitev, omogoča pa tudi hitrejše celjenje ter obnovo. Za drugi način zdravljenja pa se je zahvaliti njegovi sestavi, saj gre za emulzijo vode v olju, ki ohranja zdravo zaščitno pregrado kože, ki ji zagotavlja dihanje ter jo ščiti pred draženjem in vodo.

Verjetno vsem najbolj poznana uporaba Bepanthena je uporaba ob urezninah in odrgninah. Odrgnine so površinska poškodba kože, ki sicer boli, vendar ne omeni nič hujšega. Ureznina je malce bolj globoka rana in zaradi poškodbe žil povzroča močnejše krvavenje. Ureznina tudi lahko vodi do kasnejše brazgotine, in tu nastopi mazilo Bepanthen. Ne samo, da pomaga pri hitrejšem celjenju, kožo ohranja mehko in prožno in tem preprečuje nastajanje brazgotin.

Mazilo Bepanthen je na voljo v lekarnah in zanj recept ni potreben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *