Beljenje zob s sodo bikarbono

Zvezdniško bel nasmeh je postal tako popularen, da je že skoraj norma. Naši zobje pa so zaradi raznih napitkov kot so kava, zeleni čaj in rdeče vino vedno bolj rumenkasti. Zato vsi stermimo k bolj belim zobem. Tako belih zob naravno ne moremo doseči, zato posegamo po raznih postopkih, sredstvih in metodah, ki pa so lahko zelo drage ali pa škodljive za naše zdravje. Marsikatera belilna sredstva poškodujejo zobno sklenino in povzročajo neprijetno skelenje – bruksizem med uživanjem hladnih ali toplih pijač. Sigurno pa obstaja kakšno domače, poceni in varno sredstvo za beljenje zob.

Babice so za lep in bleščeč nasmeh svetovale eno jabolko na dan. Vendar naše babice niso bile pod pritiskom umetne beline zob, ki je z jabolkom ne moremo doseči. Jabolko na dan le zaužite, saj vam ne bo škodilo, vendar problema rumenih zob še nismo razrešili. Belilno sredstvo ni jabolko, se pa vseeno skriva v naši kuhinji. Gre za sodo bikarbono. Sodo bikarbono uporabljamo za peko peciv in kruha, je pa tudi odlično čistilno sredstvo in odlično beli zobe. Kar poskusite in natresite malo sode bikarbone na zobno ščetko in si zdrgnite zobe. Že po prvi uporabi boste opazili, da so zobje bolj beli.

Kako zadeva deluje? Deluje kot mikropiling. Drobni delci sodebikarbone bodo spolirali vaše zobe, pri tem pa morate biti previdni, da ne poškodujete malenkost bolj občutljivih dlesni. Poškodbe niso hude in se zacelijo v nekaj dneh, pa vseeno ni prijetno imeti vnetih in poškodovanih dlesni, če se temu lahko izognete z malo pazljivosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *